Dagens teknologi innen telefoni

Telefonenes utvikling fra de aller første og frem til i dag kunne jeg vel ha skrevet bok om dersom man skulle innom alle detaljer som har skjedd i utviklingen i denne teknologien. Der har det skjedd MYE på de årene.

Den typen telefoner – jeg tenker da på hustelefoner – er jo i ferd med å gå inn i historiebøkene. I dag er det kun mobiltelefoner som gjelder. Men til gjengjeld så er det et så stort utvalg av dem at bare om de alene kunne man ha skrevet flere bøker! Jeg vet ikke om det i det hele tatt er mulig for «den vanlige mann i gata» å følge med på alt som er tilgjengelig i dag. Man bør vel ha en meget spesiell interesse eller ha det som yrke for å ha mest mulig oversikt.

Mobiltelefonen

Mobiltelefonen

Tro det eller ikke, men mobiltelefoner har faktisk eksistert siden cirka 10 år etter andre verdenskrig. Ikke det at de var utbredt og mye brukt, men de eksisterte. Norge fikk sitt første mobilnett på 60 tallet, men det var ikke før GSM nettet kom at det virkelig tok av utover på 90 tallet. Før det var det NMT som gjaldt – NMT 450 og NMT 900 er de to mest kjente.

Bare for å gjøre det helt klart – en mobiltelefon er den varianten man kunne ta med seg dit man dro. I de tidligste årene så satt de ofte montert i for eksempel et kjøretøy. Men det var ofte på grunn av størrelse og tyngde. Men den utviklet seg raskt og hva den er i dag vet vi jo alle. Men det var en periode som telefonene skulle være så små som overhodet mulig, men det har vel snudd litt igjen da det skal være med skjermer som skal vise mye mer bilder og filmer eller videoer i dag. I dag er mobilnettene meget godt utbygd i både by og bygd og i veldig mange land i verden.

NMT – GSM og frem til i dag

NMT og GSM er borte i dag. I dag er det UMTS, HSDPA og LTE som gjelder. Eller fra3G og oppover som er mer kjente navn på de ulike nettene som er i bruk. Det er mange som tilbyr nett i Norge i dag, men de har igjen avtaler som leder deg inn på et av fire nett som finnes i Norge. De som har nett i Norge er jo ICE, Mobile Norway, Telenor og Telia (tidligere Netcom). ICE.net nettet er det eneste som skiller seg litt ut. De opererer med 3G CDMA2000. Det er frekvenser som ligger rundt 450 MHz. De tre andre frekvensene benytter områdene 900, 1800 og 2100 MHz.

Smarttelefon

Utviklingen frem til i dag er jo så stor at å beskrive alle de telefonene som er på markedet i dag vil jo alene gi flere bøker. Dagens alle modeller og typer og igjen kopier av alle disse er jo helt utrolig. Så tror bare oppfordringen her får være at få deg noen brosjyrer som tilbyr telefoner og sammenlign disse. Da KANSKJE du finner noe som passer for deg!

Smarttelefon