De viktigste oppfinnelsene noensinne

Det er utrolig mange viktige oppfinnelser gjennom tidene. Jeg skal prøve å lage en liste over noen av de viktigste, men det er umulig å få med alle. Listen er ikke i noen bestemt rekkefølge fordi det er svært vanskelig å bestemme seg for hvilke som er de aller viktigste.

Internettet

Takket være Al Gore, har vi den største oppfinnelsen gjennom tidene, internett! Lawrence Roberts får virkelig æren for denne fantastiske oppfinnelsen som har endret måten vi lever, designer, blir underholdt, kommuniserer, lærer og mer. Takket være internett kan vi finne informasjon om omtrent ethvert tema på få sekunder, mens vi revolusjonerer måten folk gjør forretninger på. Og det beste med internett? I motsetning til oppfinnelser som hjulet, slutter aldri internettet å utvikle seg.

Bil

Bil

Ved å gi mennesker utrolig bevegelsesfrihet har bilen gjort reiser på store avstander enkle. Biler hjelper folk å komme seg dit de trenger å være, og det mye raskere og mer effektivt enn med sykkel eller hest.

Lyspæren

Jeg har litt av et kjærlighet/hat-forhold til lyspæren. Før lyspæren var produktiviteten begrenset til dagen, så når solen gikk ned gikk alle i sengs, og sto opp for å begynne å jobbe når solen dukket opp igjen. Lyspæren gjorde det mulig å jobbe hele dagen og natten, noe som økte produktiviteten betydelig. Uheldigvis for oss, så betyr det også lengre arbeidsdager.

Datamaskinen

Datamaskinen har vært en del av mange viktige fremskritt de siste 50 årene eller mer. Å komme oss til verdensrommet hadde ikke vært mulig uten datamaskiner. Tidenes viktigste oppfinnelser ville ikke vært mulig uten den.

Hjul og aksling

Ingen liste over topp oppfinnelser kan være komplett uten hjul og aksel. Før hjulet dukket opp rundt 3500 f.Kr., var vi veldig begrensede i hvor mye og hvor langt vi kunne reise med produkter. Å legge et hjul på en vogn gjør det enkelt å transportere store mengder, og åpnet ideen for handelssentre, for ikke å snakke om å forbedre livet til mange arbeidere. Hjulet er også en viktig del av bilen, sykkelen og en rekke andre fantastiske oppfinnelser.

Skriftspråk

Dette stammer fra Sumerian i 3300 f.Kr., og dette var det viktigste middelet for å spre kunnskap fra en generasjon til den neste. Bare tenk hvor vi ville vært hvis alt vi lærte ble gitt gjennom historier fra en person til en neste. Jeg kan ikke engang huske et telefonnummer lenger, så hvordan kan man forvente at jeg skal forstå astrofysikk uten en bok eller tekst?

Halvledere

Leser du dette på en datamaskin? iPad? iPhone? Ser du på TV mens du leser dette? Ingenting av dette ville være mulig uten vår lille venn halvlederen. Og med tanke på de beste oppfinnelsene på listen, er dette springbrettet som er avgjørende for så mange andre fantastiske oppfinnelser.

Konklusjon

Det er mange veldig viktige oppfinnelser som er blitt funnet opp gjennom menneskets historie. Det kan være spennende å se nærmere på noen av dem. Selv om noen av de mer utrolige oppfinnelsene har skjedd i nyere tid er det viktig å huske på at disse ofte bygger videre på tidligere oppfinnelser.